Áfonyás brownie

Sok csokival.

Boldogít

A felfújtakon és süteményeken mindig meglátszik, ha a szakácsnő lelkiállapotával baj van.” (Agatha Cristie) 

Ezt boldog pillanataimban sütöttem, sőt, maga a folyamat még inkább flowba hozott. Egy barátnővel az elfogyasztása – egy finom bor mellett – pedig teljessé tette a szombat estét. 

 

Gluténmentesen áfonyával

Hozzávalók

  • 180 g étcsoki
  • 1 dl kókuszolaj
  • 2 ek kakaó
  • 4 db tojás
  • 70 g (por)cukor
  • 0,5 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 170 g rizsliszt
  • csipet só
  • 100 g áfonya

Az egyensúlyban hiszek. Az étrendem esetében is, amibe mértékkel, de beleférnek a csokis-cukros-édesítős-mázas-gyümölcsös, és mindenféle isteni dologgal megrakott sütemény is. Egy tanács: ha ezt az omlós, kívül ropanós és belül lágy  brownie-t elkészíted, teljes bűntudat nélkül fogyaszd el, sőt, még élvezd is! 

Gluténmentes sütemény recept
Áfonyás brownie

Néhány lépés és kész!

1. lépés

Egy lábasba engedj vizet, tedd fel főni, majd erre helyezz egy hőálló edényt (az alja ne érjen bele a vízbe). Olvaszd fel benne – gőz felett – az étcsokit a kókuszolajjal, majd add hozzá a 2 evőkanál kakaót. Az egészet keverd csomómentesre, majd vedd le a gőzről.

2. lépés

Robotgép segítségével keverd habosra a 4 tojást a cukorral (vagy eritrittel).

3. lépés

Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só), majd add hozzá a tojás + cukor pároshoz.

4. lépés

Mehet hozzá a megolvasztott étcsoki is. Keverd az egészet csomómentesre, majd borítsd sütőpapírral kibélelt tepsibe.

5. lépés

Szórd meg a tetejét az áfonyával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30-35 percet. Vigyázz, ne süsd túl, mert nem lesz a browniektól elvárt, omlósan lágy a belseje. Mi elbeszélgettük az időt, pár perccel túlment. 

További receptek