Könnyed muffinok

Fehércsokis pudinggal és sok citrommal. Nyári desszertnek is kiváló. 

A legjobb alkalmakra

Hiszem, hogy a szeretetünket leginkább a desszertekben tudjuk kifejezni, ha ételről van szó. Bele tudjuk sütni. Édesen, nem túl tolakodóan mesél helyettünk. 

Plusz alkalom adtán összehoz. Rég nem látott barátokat, egy szeretetteljes, biztonságos közegbe. Hol édes, hol kicsit fanyarabb pillanatokkal. De közös bennünk, hogy mindig inkább a jóra igyekszünk fókuszálni. A citromdarabok is a tányér szélén maradtak… 

Glutén- és laktózmentes recept
  • 1 csomag fehércsoki puding
  • 6 dl mandulatej
  • 120 g porcukor
  • 3 db citrom (egy a díszítéshez)
  • 4 db tojás
  • 100 g olvasztott laktózmentes vaj (vagy sütőmargarin)
  • 140 g laktózmentes citromos joghurt
  • 100 g rizsliszt
  • 100 g kókuszliszt
  • 0,5 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 ml laktózmentes habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

 

Laktózmentes verzióban a pudingpor helyettesíthető vanília, kókusz- vagy például tejszín ízesítésűvel is. A Dr. Oetker pudingoknál kapható például laktóz- és gluténmentes puding az előbb említett ízesítésekben. Ha valaki laktózérzékeny, javaslom, menjen biztosra.

A muffinok elkészítése mindössze néhány lépés. Időben kicsit huzamosabb, mert meg kell várni, míg kihűlnek a muffinok, mielőtt a tejszínhabot rákanalaznánk. 

Gluténmentes muffinrecept
Nyári desszert recepttel

Lépésről lépésre

1. lépés

Főzd meg 5 dl mandalutejjel + 10 g porcukorral a fehércsoki ízesítésű pudingot. Ha elkészült, egy citrom héját reszeld bele, ne sajnáld. 🍋  Jól keverd össze, majd tedd félre. 

2. lépés
A muffinhoz keverd össze egy robotgép segítségével a következő alapanyagokat, sorban adagolva egymáshoz, csomómentesre:
– 4 db tojást
– 100 g porcukrot
– 1 db citrom kivacsart levét és reszelt héját
– 1 fél csomag gm sütőport
– 100 g olvasztott vegán sütőmargarint
– 1 vaníliás cukrot 
– 140 g citromos joghurtot
– 100 g rizslisztet
– 100 g kókuszliszet
– 1 dl mandulatejet
3. lépés

A muffinsütő formáiba helyezz kapszlikat. Az összekevert tésztát kanalazd a formába. Félig töltsd meg a kapszlikat, majd kanalazz rá egy csapott kanál, félig kihűlt pudingot. Ezután mehet rá a muffin tésztájából ismét. Töltsd tele!

4. lépés

Mehet be sülni, 180 fokra előmelegített sütőbe, 40 percre. Figyeld közben, és ha barnul szépen a teteje vedd ki. Ne lepődj meg, ha kicsit kifolyik a puding sütés közben.

5. lépés

Míg hűl, verd kemény habbá a tejszínt és a fixálót, valamint a 10 g porcukrot. Ha teljesen khűltek a muffinok kanalazd vagy habzsákból nyomd rá a tetejükre a habot. Díszítsd citromdarabkákkal. 

További receptek