Epres lazac
Karalábépürével, spárgával, sok friss zöldfűszerrel. Egy kis gourmet-érzés otthonra.
Hozzávalók (2 főre)
- 90 g vaj
- 350 g karalábé
- 10 szál zöldspárga
- 2 db lazacfilé
- 5 db eper
- 15-20 szem pisztácia
- 4-5 szál friss oregánó
- 4-5 szál friss kapor
- 1 ek balzsamecet
Azt szerintem már tudjátok rólam, hogy nagyon szeretek kísérletezni a konyhában, mindig valami újat megálmodni. Ezek a receptek általában intuitívan születnek meg: vagy bevásárlás közben jön egy hirtelen ötlet, vagy a hűtőben lévő alapanyagokat bámulva. Ezúttal a polcokon sorakozó friss eprek adták az ihletet.
Hazudnék, ha azt írnám, ez egy költséghatékonyan megvalósítható recept. De nem is ez a célom vele. Sokkal inkább egy egészséges, könnyed, nem a klasszikus házias ízeket hozó ebéd- vagy vacsoraötletként született meg a recept.
Próbáljátok ki, van rá mód! Lepjétek meg magatokat vagy a szeretteidet egy különleges, de könnyen elkészíthető vacsorával.
Lépésről lépésre
1. lépés
Készítsd elő a zöldségeket, az epret, a pisztáciát. A karalábét vágd fel kisebb darabokra. Az epreket mosd meg, majd vágd – mérettől függően – 4 vagy 8 darabba. A pisztáciát pucold meg, majd vágd nagyobb darabokra. Legyen rusztikus. Az oregánót és a kaprot mosd meg.
A spárgákat szintén mosd meg, majd a fásabb részeket törd le az aljáról. Tipp: a fásabb végénél és a közepénél megfogva próbáld meg finoman elpattintani. Ha eltört, a zsengébb részeket tedd félre, a végeit vagy dobd ki, vagy tedd el spárgakrémlevesnek.
2. lépés
Sós vízbe tedd fel főni a karalábédarabokat. Ha megpuhultak, 5-6 evőkanál főzővíz, 50 g vaj és a friss oregánó társaságában turmixold krémesre. Ha keménynek ítélnéd meg, 1-2 evőkanál főzővizet még adj hozzá. Ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
3. lépés
Fővő vízben puhítsd 4 percig a spárgákat, majd szedd ki egy serpenyőbe, amiben közben megolvasztottál 10 g vajat. Süsd tovább 4 percig, percenként megrázva/megfordítva a serpenyőben a spárgákat. Minimálisan sózd, borsozd.
4. lépés
Egy másik serpenyőben olvassz, majd forrósíts fel 30 g vajat. Tedd bele a lazacfiléket. (Előtte ellenőrizd, hogy szálka nem maradt benne, pikkely pedig rajta, ha bőröst választottál). A bőrös oldalával lefelé kezd el sütni, spatulával nyomd le, hogy ne „göndörödjön”. Közben sózd meg. Ha megpirult, fordítsd meg. 4-5 perc alatt elkészül, vastagságtól függően.
5. lépés
Egy harmadik, kisebb serpenyőben olvassz fel 5 g vajat. Szórd bele az eper- és pisztácadarabokat, add hozzá a balzsamecetet, majd pirítsd 1-2 percig. Kanalazd a megsült lazac tetejére, majd szórd meg a felaprított friss kaporral. Mehet mellé a spárga és a karalábépüré is.
További receptek
Barackos-kókuszos galette
A franciák kedvenc pitéje glutén-, cukor- és laktózmentes verzióban
Tápiókapuding, mézes-fahéjas szőlő
Napjaink egyik legtrendibb egészséges desszertje a te konyhádban is!
Lazac, kápiás quinoa, saláta
Nyár van. Minden roskadásig tele friss zöldségekkel. Most élvezzük ki.
Epres-citromos mascarpone torta
Szép és ízletes sütemény. Nyáron (is) ideális vendégváró.
Paradicsomos avokádó toast
Hétvégére vagy ráérősebb reggelekre egy finom kávé mellé. Egészséges, vitaminokkal és élettel teli. Az elkészítése és persze az elfogyasztása is örömmel tölt el.
Rusztikus brokkoli-répa korongok
Egészséges, mutatós vendégváró falatoknak is ideális lehet.
Link pyramid, tier 1, tier 2, tier 3
Primary – 500 references with placement within pieces on content domains
Secondary – 3000 domain Redirected hyperlinks
Tier 3 – 20000 links assortment, comments, posts
Employing a link hierarchy is beneficial for web crawlers.
Demand:
One hyperlink to the site.
Key Phrases.
True when 1 query term from the resource topic.
Remark the complementary feature!
Essential! Primary connections do not conflict with Tier 2 and Tier 3-level links
A link hierarchy is a mechanism for boosting the liquidity and backlink portfolio of a online platform or online community