Francia pite
az eredetihez képest egészségesebb verzióban
Hozzávalók
Tészta:
- 150 g riszliszt
- 50 g Miklos’ universal mix lisztkeverék
- 1 db tojás
- 50 g eritrit
- 100 g vegán vaj
- 1 nagy ek görög joghurt
- 1 ek víz
- csipetnyi só
Töltelék:
- 4-5 ek cukormentes baracklekvár
- 3 nagyobb db őszibarack
- 30 g kókuszreszelék
A franciák ezerarcú desszertjét nem is olyan nehéz elkészíteni, mint ahogy első látásra tűnhet. A tészta alapanyagait egy tálban gyúrd jól össze, míg homogén állaguvá nem válik (kicsit lágy, ne lepődj meg). Tedd a hűtőbe 20 percre pihenni, és közben a megmosott barackokat szeld ketté, távolítsd el a magot, majd vágd vastagabb szeletekre.
A 20 perc elteltével lisztezett (ne riszliszt) deszkán még gyúrd jól össze a galette alapját, míg nyújtható tésztát nem kapsz. Ehhez nyugodtan adj még egy kevés lisztet a gyúrás során. Próbáld kerek vagy ovális formává nyújtani. Óvatosan tekerd fel a nyújtófára, majd rakd át a sütőpapírral letakart tepsibe. Már itt kend meg a baracklekvárral, szórd meg kókusszal, majd körkörösen helyezd el a barackszeleteket a tésztán. Mutatom a lenti videóban, hogyan. Ha kész, hajtsd rá a tészta széleit a barackra, hogy szépen körbeölelje. Megszórhatod a felhajtott részeket is kókusszal.
180 fokon süsd 34-40 percet, míg a szélei szépen megbarnulnak. Fogyasszátok lelkiismeretfurdalás nélkül.


További receptek
Tápiókapuding, mézes-fahéjas szőlő
Napjaink egyik legtrendibb egészséges desszertje a te konyhádban is!
Lazac, kápiás quinoa, saláta
Nyár van. Minden roskadásig tele friss zöldségekkel. Most élvezzük ki.
Epres-citromos mascarpone torta
Szép és ízletes sütemény. Nyáron (is) ideális vendégváró.
Paradicsomos avokádó toast
Hétvégére vagy ráérősebb reggelekre egy finom kávé mellé. Egészséges, vitaminokkal és élettel teli. Az elkészítése és persze az elfogyasztása is örömmel tölt el.
Rusztikus brokkoli-répa korongok
Egészséges, mutatós vendégváró falatoknak is ideális lehet.
Az első
Elkezdem. Elindítom a saját gasztroblogomat. Fogadjátok szeretettel a gluténmentes recepteket, az írásaimat.