Gluténmentes keksz
Puha, omlós. Nehéz leállni vele. Frissen sülve már-már addiktív.
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 100 g cukor (vagy 140 g eritrit)
- 1 db tojás
- 200 g rizsliszt
- 50 g Szafifree péksütemény liszt
- 1 kk útifűmaghéj
- 1/2 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 3 kk kakaópor
- 40 g sütéshez használt étcsoki
- Díszítéshez: 30 g étcsoki és 1 evőkanál olívaolaj, dió
Még az Ünnepek előtt kértek tőlem tanácsot, hogy tudok-e házi, igazán finom kekszreceptet küldeni. Sajátot, akkor még nem tudtam, de felbuzdulva ezen, elkészítettem egy gluténmentes verziót. Első próbálkozás volt, de nem hiábavaló. A sütőből kivéve – miután egy kicsit hűlt és díszítettem – egész nehéz leállni a fogyasztásával…
Készítsd el lépésről lépésre!
1. lépés
Egy tálban keverd habosra – egy mixer segítségével – a vajat, a cukrot és a tojást.
2. lépés
Egy másik tálban keverd össze a száraz alapanyagokat, majd öntsd hozzá a vaj – cukor – tojás habosított hármasát. Az egészet alaposan gyúrd össze.
3. lépés
Felezd el a tésztát. Az egyik feléhez gyúrd hozzá a kakaóport, a másikhoz pedig a 40 g apró darabokra vágott csokidarabokat. Pihentesd egy órát a hűtőben.
4. lépés
5. lépés
Ha kihűlt, a tetejére mehet olvasztott csoki: 30 g csoki, 1 evőkanál olívaolajjal összekeverve. Olvaszthatod gőz felett vagy mikróban is. A képen látható módon, vagy nyugodtan kreatívkodjatok a díszítéssel saját ízlés szerint.
További receptek
Barackos-kókuszos galette
A franciák kedvenc pitéje glutén-, cukor- és laktózmentes verzióban
Tápiókapuding, mézes-fahéjas szőlő
Napjaink egyik legtrendibb egészséges desszertje a te konyhádban is!
Lazac, kápiás quinoa, saláta
Nyár van. Minden roskadásig tele friss zöldségekkel. Most élvezzük ki.
Paradicsomos avokádó toast
Hétvégére vagy ráérősebb reggelekre egy finom kávé mellé. Egészséges, vitaminokkal és élettel teli. Az elkészítése és persze az elfogyasztása is örömmel tölt el.
Rusztikus brokkoli-répa korongok
Egészséges, mutatós vendégváró falatoknak is ideális lehet.