Hamis pad thai

Hívhatjuk káposztás tésztának vagy full hamis pad thai-nak.

Hozzávalók

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 db  lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g paradicsompüré
  • 300 g répa
  • 400 g kelkáposzta
  • 2 dl kókusztej
  • 3-4 dl  víz
  • 100 g füstölt sajt
  • 100 g rizstészta
  • só, bors
  • tálaláshoz újhagyma, balzsamecet, mogyoró

Nem igényel nagy energia befektetést, kiadós (5-6 adag) és költséghatékony is. 🥢

Több alkalommal elkészítettem. Egyrészt mert nagyon szeretem a kelkáposztát, másrészt mert tényleg csak össze kell „dobni” és – néhány kavargatás mellett – várni, hogy elkészüljön. 

Gluténmentes recept
Keleti ízek - recepttel

Lépésről lépésre

1. lépés

Tisztítsd meg, majd vágd apró darabokra a fok- és lilahagymát, majd az olívaolajon pirítsd meg.

2. lépés

Közben tisztítsd meg a répákat és vágd vastag csíkokra. A káposzta külső leveleit szedd le, távolítsd el a torzsát, majd vágd csíkokra. 

3. lépés

Az üvegesre sült hagymához add hozzá a paradicsompürét, majd a tejet. Keverd össze, majd mehet hozzá a felaprított répa. 

4. lépés

10 perc főzés után követheti a répát a káposzta is. Öntsd fel 3 dl vízzel, fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, majd fedő alatt, közepes lángon főzd egy órát. 10 percenként keverd meg, illetve, ha nagyon elfőné a levét, önts még alá vizet.

5. lépés

A rizstésztát közben forrázd le forrásban lévő vízzel, hagyd állni benne 10 percet, majd szűrd le. 

6. lépés

Ha a répa még minimálisan roppanós (én így szeretem, de főzheted tovább), keverd hozzá a rizstésztát és a reszelt sajtot. Kb. két percig főzd még, majd tálalható is. Szórd meg aprított mogyoróval és újhagymával, néhány csepp balzsamecettel. 

További receptek