Kávés panna cotta
Az egyik legkönnyebben elkészíthető desszert. Ideális a legtöbb alkalomra. Nálam az egyik kedvenc vendégváró.
Hozzávalók
- 1 dl mandulatej
- 5 dl habtejszín
- 50 g porcukor vagy eritrit
- 20 g zselatinpor (kb. 3 db zselatinlapnak felel meg)
- 1 dl kávé
- dió és csoki a tetejére (opcionális)
Köztudott, hogy nem csak az ízlelőbimbók szállnak be az értékelésbe, amikor egy ételt elfogyasztunk, hanem a szemünk is. Méghozzá ez az első fok a rostán. Szépsége ennek a desszertnek, hogy különleges tálalásokban is meg tudjuk vele lepni a vendégeinket. Választhatsz egy szép formát, amiből majd kiöntöd (köré gyömülcsből dekoráció is elhelyezhető még), vagy – ahogy itt is látható – boros poharakban is igazán kívánatos lehet.
Készítsd el lépésről lépésre!
1. lépés
Egy edényben forrald össze a tejet, a habtejszínt és a kávét.
2. lépés
Ha felforrt, keverd hozzá a cukrot (vagy más édesítőszert) és a zselatinport.
3. lépés
Kevergesd addig, míg szobahőmérsékletű nem lesz. Javaslom, hogy öntsd át egy másik edénybe, ez is segíti, hogy mielőbb kihűljön.
4. lépés
Ha kihűlt, öntsd bele a poharakba, majd tedd hűtőbe egy éjszakára.
+1 lépés (javaslat)
Szórd meg aprított dióval tálalás előtt!
Csokit is csorgathatsz rá. Javaslom, hogy minél kevesebbet, mert annál könnyebb lesz majd kiskanállal kikanalazni a pohárból. Ezt a részét kicsit túltoltam. 😀
További receptek
Barackos-kókuszos galette
A franciák kedvenc pitéje glutén-, cukor- és laktózmentes verzióban
Tápiókapuding, mézes-fahéjas szőlő
Napjaink egyik legtrendibb egészséges desszertje a te konyhádban is!
Lazac, kápiás quinoa, saláta
Nyár van. Minden roskadásig tele friss zöldségekkel. Most élvezzük ki.
Epres-citromos mascarpone torta
Szép és ízletes sütemény. Nyáron (is) ideális vendégváró.
Paradicsomos avokádó toast
Hétvégére vagy ráérősebb reggelekre egy finom kávé mellé. Egészséges, vitaminokkal és élettel teli. Az elkészítése és persze az elfogyasztása is örömmel tölt el.
Rusztikus brokkoli-répa korongok
Egészséges, mutatós vendégváró falatoknak is ideális lehet.