Kávés panna cotta

Az egyik legkönnyebben elkészíthető desszert. Ideális a legtöbb alkalomra. Nálam az egyik kedvenc vendégváró. 

Hozzávalók

  • 1 dl mandulatej
  • 5 dl habtejszín
  • 50 g porcukor vagy eritrit
  • 20 g zselatinpor (kb. 3 db zselatinlapnak felel meg)
  • 1 dl kávé
  • dió és csoki a tetejére (opcionális)

Köztudott, hogy nem csak az ízlelőbimbók szállnak be az értékelésbe, amikor egy ételt elfogyasztunk, hanem a szemünk is. Méghozzá ez az első fok a rostán. Szépsége ennek a desszertnek, hogy különleges tálalásokban is meg tudjuk vele lepni a vendégeinket. Választhatsz egy szép formát, amiből majd kiöntöd (köré gyömülcsből dekoráció is elhelyezhető még), vagy – ahogy itt is látható – boros poharakban is igazán kívánatos lehet. 

gluténmentes desszert
Kávés desszert recept

Készítsd el lépésről lépésre!

1. lépés

Egy edényben forrald össze a tejet, a habtejszínt és a kávét.

2. lépés

Ha felforrt, keverd hozzá a cukrot (vagy más édesítőszert) és a zselatinport.

3. lépés

Kevergesd addig, míg szobahőmérsékletű nem lesz. Javaslom, hogy öntsd át egy másik edénybe, ez is segíti, hogy mielőbb kihűljön. 

4. lépés

Ha kihűlt, öntsd bele a poharakba, majd tedd hűtőbe egy éjszakára.

+1 lépés (javaslat)

Szórd meg aprított dióval tálalás előtt!

Csokit is csorgathatsz rá. Javaslom, hogy minél kevesebbet, mert annál könnyebb lesz majd kiskanállal kikanalazni a pohárból. Ezt a részét kicsit túltoltam. 😀

További receptek