Gluténmentes banánpalacsinta

Hozzávalók

  • 2 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek rizsliszt
  • kójuszolaj a sütéshez

Reggelire ajánlom, de egy gyors desszertnek is ideális lekvárral vagy például csokiöntettel, sok gyümölccsel. 

Rendhagyó módon nincs „lépésről lépésre” recept, hiszen borzasztó egyszerű az elkészítése. Villával törd össze a két banánt. A tojásokat verd fel, keverd hozzá a lisztet és a zabot, majd a banánt.

Kókuszolajon, közepes lángon süss belőle kis korongokat. A képen látható palacsinták egy evőkanál masszából készültek. Ha szükséges, mindig önts egy minimális olajat alá, hogy ne égjen meg. Javaslom, hogy ecsettel vékonyan kend meg a serpenyőt minden újabb adag előtt. Kb. 1,5-1,5 perc alatt megsül mindkét oldala. 

Én áfonyás joghurrtal és eperrel fogyasztottam, de bármivel kombinálhatod ízlés vagy diéta szerint.

Gyors és egyszerű reggelitipp
Gluténmentes recept

További receptek