Narancsos zöldségkrémleves
Egy tálnyi gőzölgő egészség.
Borúsabb napokra
Nem lehetünk konstans jól a mindennapokban. Ha alapvetően pozitívan is szemléljük az életünket, ha hisszük, hogy minden megpróbáltatás okkal jön az életünkbe, ha könnyedén vesszük az akadályokat és tudunk mosolyogni akkor is, ha a körülöttünk lévők többsége nem, akkor is lesznek nehéz és borús napok az életünkben. Hisz ez a „rendszer” így működik: eső után szivárvány. El kell fogadnunk és megélnünk mindkét állapotot. Arról nem is beszélve, hogy a nehézségek által fejlődünk.
Ezt a forró, vitamindús, krémes és lelket melengető levest a rosszabb napokra ajánlom. Az ízek, az illatok és a színek is jó hatással lesznek rád, a szervezeted pedig igazán hálás lesz a gondoskodásért.
Hozzávalók
- 1 db brokkoli
- 1 db zeller(gumó)
- 1 db lilahagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db narancs
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 dl kókuszetjszín
- 5 dl víz
- só, bors
Imádom az intenzív fűszereket, ezúttal viszont tudatosan nem használtam, csak a minimumot. A zöldségek és a narancs természetes íze miatt különleges szerintem ez a leves. Fogyasszátok frissen, melegen.
Lépésről lépésre
1. lépés
Tisztítsd meg a brokkolit, vágd fel rózsákra, majd főzd meg a fél liter vízben.
2. lépés
Tisztítsd meg a zellert, a sárgarépákat és a lilahagymát. Vágd nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal. Sózd! 180 fokos előmelegített sütőben süsd fél órát.
3. lépés
A megsült zöldségeket a 2 dl kókusztejszínnel és az 5 dl főzőlével, majd a narancs kifacsart levével turmixold össze. Saját ízlés szerint sózd és borsozd.
Tipp!
A brokkoli főzőlevét deciliterenként add hozzá turmixolás közben, hogy annyira folyós állagot kapj, ahogy te szereted a krémleveseket.
Díszítheted sült zöldségdarabokkal és gluténmentes, pirított kenyérkockákkal.
További receptek
Barackos-kókuszos galette
A franciák kedvenc pitéje glutén-, cukor- és laktózmentes verzióban
Tápiókapuding, mézes-fahéjas szőlő
Napjaink egyik legtrendibb egészséges desszertje a te konyhádban is!
Lazac, kápiás quinoa, saláta
Nyár van. Minden roskadásig tele friss zöldségekkel. Most élvezzük ki.
Epres-citromos mascarpone torta
Szép és ízletes sütemény. Nyáron (is) ideális vendégváró.
Paradicsomos avokádó toast
Hétvégére vagy ráérősebb reggelekre egy finom kávé mellé. Egészséges, vitaminokkal és élettel teli. Az elkészítése és persze az elfogyasztása is örömmel tölt el.
Rusztikus brokkoli-répa korongok
Egészséges, mutatós vendégváró falatoknak is ideális lehet.