Narancsos zöldségkrémleves

Egy tálnyi gőzölgő egészség.

Borúsabb napokra

Nem lehetünk konstans jól a mindennapokban. Ha alapvetően pozitívan is szemléljük az életünket, ha hisszük, hogy minden megpróbáltatás okkal jön az életünkbe, ha könnyedén vesszük az akadályokat és tudunk mosolyogni akkor is, ha a körülöttünk lévők többsége nem, akkor is lesznek nehéz és borús napok az életünkben. Hisz ez a „rendszer” így működik: eső után szivárvány. El kell fogadnunk és megélnünk mindkét állapotot. Arról nem is beszélve, hogy a nehézségek által fejlődünk. 

Ezt a forró, vitamindús, krémes és lelket melengető levest a rosszabb napokra ajánlom. Az ízek, az illatok és a színek is jó hatással lesznek rád, a szervezeted pedig igazán hálás lesz a gondoskodásért. 

 

Gluténmentes zöldségleves

Hozzávalók

  • 1 db brokkoli
  • 1 db zeller(gumó)
  • 1 db lilahagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db narancs
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 dl kókuszetjszín
  • 5 dl víz
  • só, bors

Imádom az intenzív fűszereket, ezúttal viszont tudatosan nem használtam, csak a minimumot. A zöldségek és a narancs természetes íze miatt különleges szerintem ez a leves. Fogyasszátok frissen, melegen. 

Gluténmentes recept
Lélekmelengető leves hidegebb időkre

Lépésről lépésre

1. lépés

Tisztítsd meg a brokkolit, vágd fel rózsákra, majd főzd meg a fél liter vízben. 

2. lépés

Tisztítsd meg a zellert, a sárgarépákat és a lilahagymát. Vágd nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal. Sózd! 180 fokos előmelegített sütőben süsd fél órát.

3. lépés

A megsült zöldségeket a 2 dl kókusztejszínnel és az 5 dl főzőlével, majd a narancs kifacsart levével turmixold össze. Saját ízlés szerint sózd és borsozd.

Tipp!

A brokkoli főzőlevét deciliterenként add hozzá turmixolás közben, hogy annyira folyós állagot kapj, ahogy te szereted a krémleveseket.

Díszítheted sült zöldségdarabokkal és gluténmentes, pirított kenyérkockákkal.

További receptek