Francia pite

az eredetihez képest egészségesebb verzióban

Hozzávalók

Tészta:

  • 150 g riszliszt
  • 50 g Miklos’ universal mix lisztkeverék
  • 1 db tojás
  • 50 g eritrit
  • 100 g vegán vaj
  • 1 nagy ek görög joghurt
  • 1 ek víz
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 4-5 ek cukormentes baracklekvár
  • 3 nagyobb db őszibarack
  • 30 g kókuszreszelék

A franciák ezerarcú desszertjét nem is olyan nehéz elkészíteni, mint ahogy első látásra tűnhet. A tészta alapanyagait egy tálban gyúrd jól össze, míg homogén állaguvá nem válik (kicsit lágy, ne lepődj meg). Tedd a hűtőbe 20 percre pihenni, és közben a megmosott barackokat szeld ketté, távolítsd el a magot, majd vágd vastagabb szeletekre.  

A 20 perc elteltével lisztezett (ne riszliszt) deszkán még gyúrd jól össze a galette alapját, míg nyújtható tésztát nem kapsz. Ehhez nyugodtan adj még egy kevés lisztet a gyúrás során.  Próbáld kerek vagy ovális formává nyújtani. Óvatosan tekerd fel a nyújtófára, majd rakd át a sütőpapírral letakart tepsibe. Már itt kend meg a baracklekvárral, szórd meg kókusszal, majd körkörösen helyezd el a barackszeleteket a tésztán. Mutatom a lenti videóban, hogyan. Ha kész, hajtsd rá a tészta széleit a barackra, hogy szépen körbeölelje. Megszórhatod a felhajtott részeket is kókusszal.

180 fokon süsd 34-40 percet, míg a szélei szépen megbarnulnak. Fogyasszátok lelkiismeretfurdalás nélkül. 

Cukormentes desszert
francia pite gluténmentesen

További receptek