Tészta garnélával

+ pesto, kápia, mozzarella, bazsalikom

Tele ízzel

Krémes kápia, olvadó mozzarella. Fűszeres tészta, roppanó garnéla. Zsenge bazsalikom. 

Tele van ízzel és élettel. 

Ajánlom vasárnapi ebédre egy finom pohár bor mellé, de randivacsorának is ideális. 

 

Gluténmentesen

Hozzávalók

 

  • 225 g tisztított garnéla
  • 200 g fussili
  • 250 ml rizstejszín
  • 1 db kápia paprika
  • 1db újhagyma
  • 6 kk zöld pesto
  • 2 cikk fokhagyma
  • 15 g vaj
  • Fél citrom leve
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
  • Olívaolaj
  • Só, bors
  • 1 csomag Mozzarella golyó

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, közben mosd meg a kápia paprikát: vágd ketté, tisztítsd meg a magoktól és a szárától. Rakd egy tepsibe a belsejével lefelé fordítva, majd mehet is a sütőbe.

Tipp: közben tölts egy pohár bort.

Míg készül a paprika (45 perc) süsd meg a garnélát: egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd le benne az apróra vágot fokhagymát, majd mehet hozzá a friss bazsalikom és a garnélák. 2-2 percet süsd mindkét oldalát. Facsard rá a citrom levét, ízlés szerint sózd és borsozd.

Lobogó sós vízben főzd meg a gluténmentes fussili tésztát (8 perc). Egy másik serpenyőben olívaolajon pirítsd le az apróra vágott újhagymát, öntsd hozzá a tejszínt, majd add hozzá a pestot, és keverd az egészet csomómentesre. Szűrd le a tésztát, majd add hozzá a pestos szószhoz

Vedd ki a sült kápia paprikákat, majd hagyd 10 percet fólia alatt pihenni. Ezután húzd le róla óvatosan az égett részt. Vágd apró csíkokra, és keverd a tésztához.

Tálalás: kanalazd a tésztát egy tálkába, mehet rá a rák, mozzarella, a friss baszaliom. Tölts még egy pohár bort. 

Tésztával, kápiával
Gluténmentes

További receptek