Paradicsomos avokádó toast

Egészséges, vitaminokkal és élettel teli.

Olasz életérzés reggelre

A brunch műfaja mostanra itthon is elterjedt és széles körben kedveltté vált. Aminek személy szerint én nagyon örülök. Az életet és az ízeket élvezve, a reggeli napsütésben a barátokkal vagy a szerelmeddel proseccoval koccintva – élmény ez, amikor néhány órára átjár az olaszokra jellemző carpe diem életérzés.
Ha mindezt otthon szeretnéd átélni, az alábbi egészséges, vitaminokkal teli avokádó toast-ot javaslom.  Az elkészítése és persze az elfogyasztása is örömmel tölt el. Próbáljátok ki és élvezzétek a sütést, az ízeket!
Paradicsomos és avokádós toast

Hozzávalók (2 adag)

  • 16-18 szem koktélparadicsom
  • 5-6 db fokhagymagerezd
  • 1 db érett avokádó
  • 10-12 levél friss bazsalikom
  • 3-4 ek olívaolaj
  • kb. egy kk friss citromlé
  • 1 db tojás
  • 2 szelet gluténmentes (vagy kovászos) kenyér
  • 5 g vaj
  • 3-4 ek olívaolaj
  •  só, bors

Mosd meg a koktélparadicsomokat, majd vágd két darabba. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szintén felezd. A bazsalikomleveleket mosd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Az egész mehet egy tepsibe. Locsold meg az olívaolajjal, sózd és borzozd ízlés szerint. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percet.

Az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját. Kés vagy kiskanál segítségével szedd ki a belsejét egy kis tálba. Locsold meg a citromlével, sózd és borzozd, majd egy villa segítségével pürésítsd. 

Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsd meg (kb. 2-2 perc). Közben lobogó vízben 7 perc alatt főzd meg a tojást. 

Ha elkészültek, a kenyeret kend meg az avokádóval. Kanalazd rá a sült paradicsomot és fokhagymát. Mehet rá egy fél tojás, plusz néhány friss bazsalikomlevél.

Videó az elkészítésről 👇

 

Toast kovászos kenyéren
Brunch ötlet gluténmentesen

További receptek