Meggyes-túrós pite

Nem csak glutén-, de cukormentes is. Könnyed, hidegen fogyasztva isteni nyári desszert, vaníliafagyival kiegészítve egyenesen csodás. 

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 120 g eritrit
  • 150 g ricotta
  • 100 g rögös túró
  • 5 ek rizsliszt
  • 0,5 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • egy csipet só
  • 30 g kókuszolaj
  • 30-35 szem meggy
  • díszítéshez csokireszelék

A tojások sárgáját és fehérjét válaszd külön egy-egy edénybe. A sárgájához add hozzá az eritritet, majd keverd szép habosra egy kézi mixer segítségével. Ezután mehet hozzá a sütőpor, a só, a fahéj, a kókuszolaj. Szintén keverd össze. Ezután jöhetnek a tejtermékek: a ricottát még bátran dolgozd meg a mixerrel, a túrót már óvatosabban, hogy a kis rögök ne törjenek teljesen szét. A lisztet akár géppel, de inkább már fakanállal keverd hozzá óvatosan. 

A tojásfehérjék eddig pihentek, de nekieshetsz ezek után. A letakarított (vagy másikra cserélt) mixerfejekkel verd kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tésztánk várakozó alapjához. Mehet egy sütőpapírral kibélelt (nálam 24 cm-es) tortaformába. A tetejét szórd meg a kimagozott meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet süsd, de ha már barnul szépen a teteje, egy fapálcikát (fogvájó, saslikpálcika) szúrj bele tesztként, ugyanis ha nem ragad már rá a tészta, elkészült a könnyed nyári desszerted. Ha kihűl, csokireszelékkel díszíthető, vaníliafagyival is tálalható. 

 

Cukormentes
Gluténmentes desszert

További receptek